President

tisdag 1 november 2022

Svisch sa det bara….jag stannade upp förundrad. Vad var det? Det visade sig vara november, som bara svischade förbi. Jaha, tänkte jag, skall det verkligen vara så här, att tiden accelererar? Vad hände egentligen? Jo, en hel del faktiskt, såväl i vår omvärld som i vår klubb.

Under den gångna månaden har vi fått njuta av Kristian Wedel och hans förmåga att förmedla Göteborgs historia på ett sätt som trollbinder åhörarna. Veckan därpå spann vi vidare på det historiska temat med ”Göteborgs Landerier” och fick bl.a. träffa bagerskan Schönenfelt. Vi fortsatte med ögonöppnande information om Hemvärnet, varpå följde ett föredrag om hjärtstartare och nu senast, som traditionen bjuder, ”Julens böcker”. Varför räknar jag då upp alla dessa föredrag som ni ju redan känner till? Jo, det kan ju vara lämpligt att informera vänner och bekanta om vad för sorts föredrag vi har och att det är ett alldeles utmärkt sätt att spendera ett par timmar på tisdagarna. Dessutom i trevligt sällskap, vilket väl får ses som en bonus i sammanhanget, ty så är det icke på många av de föredrag jag bevistat genom åren. Så bjud in, klubben står för kostnaden för den första måltiden för den gäst du bjuder in. Vem vet kanske just din trevliga kompis kan bli allas vår trevliga kompis?

Kriget i Ukraina rullar vidare, det verkar inte finnas någon ände på eländet och ovanpå detta kommer nu vintern till det härjade landet. Med den ryska strategin att slå mot infrastrukturen, snarare än mot de militära installationerna, så drabbas civilbefolkningen oerhört. Vi kan alla göra något för att lindra nöden och just nu samlar Rotary in vinterkläder att sända till Ukraina. I Lerums Rotaryklubb är det Per Bengtsson som tagit tag i detta. Tack Per och alla andra för det ni gör.

När ni läser detta så sitter jag på tåget norrut, på väg till Korpilombolo för att, tillsammans med mina kamrater i VÄSTGÖTAR, uppträda på European Festival of the Night. En årlig fjortondagars festival, vilken avhålls för artonde året.

Nästa gång vi ses är det december och första mötet är årsmötet, sedan följer Lucia och på det Julmöte – ja, jisses så fort tiden går.

Lars-Peter Forsberg